Smerte kan være grund til adfærdsproblemer

Osteopati til hunde

Adfærdsproblemer hos hunde kan have forskellige årsager. Mangelfuld socialisering og dårlige vaner kan være nogle af dem, men det er vigtigt at vide, at smerter også kan være en betydelig faktor.

Mange hundeejere tvivler nogle gange på, om deres hund kan have fysiske smerter som årsag til adfærdsproblemer. Dette skyldes ofte, at hunden viser ingen synlige tegn på smerte, da den stadig er aktiv på gåture, spiser, drikker og elsker at lege.

Forskning indikerer imidlertid, at omkring 80% af alle hunde og katte kan have skævheder i bevægeapparatet, der ofte stammer fra fødslen. Disse problemer udvikler sig gradvist og kan være vanskelige for ejeren at opdage. Hunden tilpasser sig ofte situationen, indtil smerten bliver for meget, og det afspejles i dens adfærd.

Osteopati er en helhedsorienteret tilgang, der gennemgår hele kæledyret – fra snude til halespids. Det fokuserer på at løsne op for eventuelle skævheder og forbedre bevægelsesfriheden, hvilket kan have en positiv effekt på adfærden.

“Mine 3 hunde og plejehunden, Poppy, har lige haft besøg af BaxRehab hvor de alle har fået en Osteopati behandling. De er så afslappet og tilfredse lige nu. Fantastisk oplevelse og tænker at dette virkelig gør noget godt for dem. Det bliver ikke sidste gang jeg får besøg.” – Lise-Lotte L.

Osteopati kan afhjælpe med adfærdsproblemer hos hund eller kat

HundeOsteopat

Hund eller kat med adfærdsproblemer

Oplever man en pludselig ændret adfærd, er det en god ide at få hunden eller katten smerteundersøgt, for at klarlægge, om det kan være en medvirkende årsag til problemet.

Adfærdsproblemer er hvert år årsag til, at mange hunde og katte enten omplaceres eller i sidste ende bliver aflivet. Dette kan undgås med Osteopati, hvis problemet stammer fra fysiske belastninger i kroppen.

Kontakt mig på tlf: 52118989 eller på mail: info@baxrehab.dk hvis dit kæledyr har problemer med adfærden, eller bestil tid.

bestil tid online


Bemærk
: Afhængig af hvor længe dit kæledyr har haft adfærdsproblemer, og om det har udviklet sig til en vane, kan det være nødvendigt at kontakte en adfærdsbehandler efter osteopatisk behandling for at hjælpe med at nulstille eventuelle dårlige vaner.

Osteopati kan hjælpe mod adfærdsproblemer

Adfærdsproblemer kan skyldes af smerte. Med osteopati laver man en grundig undersøgelse af kroppens systemer.
Eksamineret KynoOsteo terapeut med klinik i Esbjerg, Sydvestjylland.

Kontakt